Brend: Status

Status aparat za vakumiranje SV2000

299,00 KM

U cijenu je uključen PDV

Opis

Aparat za vakumiranje SV2000 pravi je odabir za domaćinstva u kojima često vakumirate veće količine namirnica odjednom i zato vam treba jaka vakumirka koja posao obavi brzo te ujedno kvalitetno sačuva namirnice.
Za meso i ribu, voće i povrće, oraščiće i sir – mogućnosti je bezbroj!
SV2000 je najbolji asistent pri vakumiranju većih količina suhomesnatih proizvoda.
Senzor za tečnost.
Jednostavna upotreba.
Dupla pumpa.
Podpritisak:  800 mbar
Namirnice ostanu svježe 4x duže.
Volumen pumpanja: 22 litra/minutu
Dužiba vakumskog kanala: 280 mm
Inetgrisan nož: Da
Kanal za nož: Da
Prostor za foliju: Da
Dužina: 385 mm
Širina: 235 mm
Visina: 93 mm
Reklamacioni rok 2 godine
Aparat za vakumiranje SV2000 pravi je odabir ako vam treba jak aparat za vakumiranje koji brzo i kvalitetno sačuva suhomesnate proizvode, usjev iz vrta i ostale namirnice za domaću upotrebu.
Vakumirka SV2000 uključuje poboljšane funkcije za jednostavnije vakumsko pakovanje hrane.
SV2000: vakumski aparat za zahtjevne
SV2000 ima duplu vakumsku pumpu sa volumenom pumpanja 22 litra u minutu. To znači da ćete namirnice zavakumirati brzo i jednostavno, a senzor za tečnostće se pobrinuti za bezbrižno vakumiranje osjetljivih i mokrih namirnica
jer će zaustaviti djelovanje aparata u slučaju neželjenog usrkavanja tečnosti.
Vakumiranje jednim pritiskom na dugme
Sasvim jednostavna upotreba u svakom domaćinstvu! Funkciju vakumiranja izaberete u zavisnosti od tvrdoće i vlažnosti namirnica. Za vakumiranje suhomesnatih proizvoda, oraščića, suvog voća i ostalih suvih i tvrdih namirnica izaberite automatsko vakumiranje. Pritiskom na dugme »Vakumiranje vrećice« aparat proces vakumiranja i varenja obavi sam.
PREPORUKA! Pri vakumiranju masnih suhomesnatih proizvoda preporučuje se da rubove vrećice najprije zavrnete prema van, položite namirnicu u vrećicu i zatim rubove savijete natrag, tako da mjesto varenja ostane čisto.
Kako zavakumirati osjetljivu hranu?
Za vakumsko čuvanje vlažnih i osjetljivih namirnica kao što su jagode, maline, svježe meso i sl. upotrijebite funkciju ručnog vakumiranja. Pritisnite dugme »Start« i kad primijetite da je isisanog dovoljno vazduha odnosno kad se tečnost približi aparatu, zaustavite vakumiranje pritiskom na dugme »Stop«. Aparat na kraju vrećicu i zavari.
PREPORUKA! Vlažne i mekane namirnice prije vakumiranja zamrznite za 1 do 2 sata na tanjiru pa ih potom umetnite u vrećice i zavakumirajte. Tako će u potpunosti sačuvati svoj oblik, a tečnost neće ući u vakumski kanal tokom vakumiranja. Ako prethodno zamrzavanje nije moguće, umetnite papirnati ubrus između namirnice i vrha vrećice. Ubrus će tokom vakumiranja upiti suvišnu vlagu i sokove. Pazite jedino da ubrus nije na mjestu varenja.