Brend: Bosch

Bosch indukcijska ploča za kuhanje s integriranom napom PXX875D67E 80cm

4.399,00 KM

U cijenu je uključen PDV

Opis

Ploča za kuhanje s integriranom napomPloča za kuhanje s integriranom napom kombinira najbolja svojstva naših indukcijskih ploča za kuhanje i kuhinjskih napa. Budući da je ugrađen u samu površinu ploče za kuhanje on odvlači mirise i paru tamo gdje oni i nastaju. Zahvaljujući tome ne trebate odvojenu kuhinjsku napu i možete imati više prostora za ormariće iznad ploče za kuhanje ili pogled preko cijele kuhinje.

DirectSelect PremiumDirectSelect Premium je 30 cm širok dodirni panel koji vam pruža savršenu kontrolu. Upravljanje funkcijama ploče za kuhanje izuzetno je praktično zahvaljujući široko razmještenim ikonama i čitkom tekstu. Jednostavnim dodirom odaberite zone kuhanja, razinu snage i drugo. Cijelo sučelje nestaje kad se ploča isključi i ploča je opet minimalistička i elegantna.

FlexInductionFlexInduction vam omogućuje da kombinirate dvije zone kuhanja u jednu jednoliko zagrijanu površinu: vaša će ploča automatski prepoznati veličinu i položaj posuđa u toj zoni. Bilo da želite pripremiti espresso u moki ili zagrijati veliku posudu za pečenje, vaša će ploča precizno i jednoliko zagrijati sve vrste posuđa.

Daljinsko upravljanjeKada kućanski uređaji ne rade onako kako bi trebali, to može biti stresno. Daljinska dijagnostika ovdje je da vam pomogne. Jednostavno nazovite dežurnu liniju Home Connect i naručite se na daljinsku dijagnostiku za vaš uređaj povezan putem interneta. S vašim će dopuštenjem Bosch služba za korisnike potom moći na daljinu pregledati vaš kućanski uređaj, ustanoviti u čemu je problem i dati vam jasne savjete. U slučaju da problem nije moguće na taj način riješiti, moguće je obavijestiti Bosch servisera, koji će svratiti u vaš dom i riješiti sve probleme, već opremljen svim potrebnim dodatnim dijelovima. Pametna podrška, pametna rješenja – s dodirom gumba.

MoveModeMoveMode kuhanje čini potpuno intuitivnim i udobnim. Nekada ste juhu kuhali na razini 9, pustili da vrije na razini 5, potom na razini 1 i cijelo ste vrijeme temperaturu prilagođavali sami upotrebom običnih ploča za kuhanje. Sada FlexZone i CombiZone s MoveMove taj posao rade umjesto vas. Aktivacija MoveMode dijeli Zone na tri različita područja s unaprijed postavljenim razinama 1, 5 i 9.

Automatski prijenos postavkiAko lonac tijekom kuhanja pomaknete s jedne zone kuhanja na drugu, razinu temperature nije potrebno pojedinačno prilagoditi. Nova zona za kuhanje preuzima stare postavke poput temperature i vremena kuhanja – za potvrdu je potreban samo dodir gumba.

PowerBoost (indukcija)Kad brze i jednostavne recepte želite poslužiti još brže PowerBoost vam može pomoći. Ova praktična funkcija dodaje više snage kako bi se temperatura izuzetno brzo podigla. Koristite je na indukcijskoj ploči za kuhanje i zakuhajte velike količine vode skoro 35 % brže u usporedbi s najvišom postavkom temperature.

ReStartAko isključite ploču za kuhanje, ona na kratko vrijeme pohranjuje posljednju odabranu postavku. Ako se površina za kuhanje ponovno uključi nakon kratkog vremena, posljednje su postavke još uvijek na raspolaganju.

Timer za isključivanjeKorištenje tajmera dovedeno do savršenstva. Čim postavljeno vrijeme istekne, odabrana zona za kuhanje automatski se isključuje. To vam štedi dodatni pokret ruke.

Dječja zaštitaSada djeca više ne mogu slučajno uključiti ploču za kuhanje. Funkcija Dječje zaštite spriječava neovlašteno korištenje ploče samo dugim pritiskom na gumb.

 

PanBoostPanBoost zagrijava tave i premazane lonce još brže – bez straha za vaše tave i lonce. Funkciju PanBoost možete jednostavno odabrati putem korisničkog sučelja. Tako da je vaša tava spremna na prženje unutar 30 sekundi.

Indukcijska tehnologijaIndukcijske ploče za kuhanje proizvode toplinu samo tamo gdje je potrebna – na dnu posude. Što vi dobivate od toga? Više sigurnosti i komfora. Uz nižu temperaturu i velike i male ruke sigurne su od opeklina. No to nije sve; na indukcijskoj ploči za kuhanje dvije litre vode provru dvaput brže nego na staklokeramičkoj ploči, pri čemu se također štedi mnogo energije.

Indukcijska ploca za kuhanje s ugradenim ventilacijskim modulom kombinira indukciju s ventilacijskom tehnologijom za savršene rezultate.
DirectSelect Premium: izravan, jednostavan odabir željene zone kuhanja, snage i dodatnih funkcija.
FlexInduction zona: Veca fleksibilnost s kombiniranjem zona kuhanja u jednu veliku zonu za manje lonce i veliko kuhinjsko posude.
Daljinska dijagnostika: Pametno pružena podrška.
Automatski prijenos postavki: jednostavno upravljanje plocom za kuhanje.
PowerBoost: do 50% više snage za brže zagrijavanje.

Profesionalna oprema:
PerfectCook senzor ready: sprjecava prekomjerno kuhanje ili kljucanje s detaljnom regulacijom temperature kuhanja – senzor se može dokupiti kao dodatni pribor
PerfectFry senzor s 5 postavka temperature

Brzina:
Funkcija PowerBoost za sva polja za kuhanje
PanBoost – PowerBoost funkcija za tave

Komfor:
4 indukcijska polja za kuhanje
2 FlexInduction polja
DirectSelect Premium: izravan, jednostavan odabir željene zone kuhanja, snage i dodatnih funkcija
MoveMode (3 razine)
flexMotion
Zone za kuhanje automatski ce se spojiti ili odvojiti ovisno o obliku i velicini posuda.
Digitalni displej TopControl
ALLE
STFE
ReStart funkcija
QuickStart funkcija
Home Connect (samo u zemljama gdje je dostupna usluga Home Connect)
Zona za održavanje toplote

Polja za kuhanje:
Polja za kuhanje: 1 x Ø400 mmx240 mm,3.3kW (maks. snaga3.7kW) ili 2 x Ø 190 mm,2.2kW (maks. snaga3.7kW); 1 x Ø400 mmx240 mm,3.3kW (maks. snaga3.7kW) ili 2 x Ø 190 mm,2.2kW (maks. snaga3.7kW)
Podešavanje snage:17 stage 1,1.,2..9

Sigurnost:
Digital 2-step
Glavni prekidac
pan recognition
Funkcija PowerManagement
Safety time-switch-off
childproof lock
Zaštita kod brisanja
Prikaz potrošnje energije

Dimenzije:
Dimenzije (VxŠxD):223x816x527mm
Ugradbene dimenzije (VxŠxD):223 mmx750 mmx490 mm
Min. debljina radne površine:16 mm
Prikljucni kabel:110 cm
Prikljucna snaga:7.4 KW
loose insert in packaging

Indukcijska ploca za kuhanje sa integriranom napom
Indukcijska ploca za kuhanje s potpuno integriranom visoko ucinkovitom napom za prozracivanje.
Prikladna za konfiguracije s odvodenjem zraka putem kanala ili ponovnim kruženjem zraka (uklj. raznovrsne nacine programske opreme). Odgovarajuca obavezna potrebna dodatna oprema za instalaciju:
Estetski integriran dizajn, potpuno u ravnini s površinom s lebdecim staklo-keramickim elementom otpornim na toplinu za slobodno kretanje i postavljanje kuhinjskog posuda.
Ventilacijski sustav s 17 elektronicki upravljanih razina snage ventilatora i 2 Boost-/Intensive razine snage ventilatora (s automatskim vracanjem) putem korisnickog sucelja na dodirDirectSelect Premium: izravan, jednostavan odabir željene zone kuhanja, snage i dodatnih funkcija . Na temelju senzora, pametan, u potpunosti automatski nacin rada ventilacijskog sustava:
– Automatsko ukljucivanje ventilacijskom sustava prilikom upotrebe zone za kuhanje.
– Na temelju senzora i na temelju ploce za kuhanje, potpuno automatska prilagodba razina snage putem naprednog algoritma za najvišu ucinkovitost.
– 3 moguce razine osjetljivosti algoritma za najvišu ucinkovitost (posvecene niskoj razini buke, ravnoteži i djelotvornosti).
– Automatsko zakašnjenje iskljucenja nakon kuhanja za uklanjanje preostalih mirisa nakon kuhanja (na specificnoj, izuzetno tihoj razini buke, 12min kod odvodenja zraka putem kanala, 30min kod ponovnog kruženja zraka, moguce rucno iskljucivanje).
– Moguc rucni nadzor putem dvostrukogDirectSelect Premium: izravan, jednostavan odabir željene zone kuhanja, snage i dodatnih funkcija.
Visoko ucinkovit ventilator s niskom razinom buke i energetski ucinkovitom tehnologijom BLDC. Visoke stope odvodenja zraka s izuzetno niskom razinom buke i ugodnim frekvencijama zvuka zbog psihoakusticki i aerodinamicki optimizirane unutrašnjosti s ugradenim, nevidljivim ventilatorom. Izuzetno otporna na pad tlaka, cak i s dugim i kompleksnim kanalima.
– Filtar za masnocu koji se lako odvaja i jednostavno cisti te jedinica za sakupljanje tekucine:
– Prirucno uklanjanje jedinice jednom rukom putem lebdece staklo-keramicke rucke.
– Integrirani, opsežni, visoko ucinkoviti filtri za masnocu od nehrdajuceg celika s 12 slojeva za filtraciju i crnim pokrivnim slojem za poboljšanu estetsku integraciju. Uckinovitost filtracije masnoca od94 %.
– Svi su dijelovi jedinice jednostavni za cišcenje, potpuno prikladni za perilicu posuda i otporni na toplinu. – (Gornja) jedinica za sakupljanje tekucina kapaciteta od 200 ml za uobicajena slucajna prolijevanja ili kondenzaciju prilikom kuhanja.
– Snažan drenažni sustav za prolijevanja više od 200ml tekucina
– Sigurnosni sakupljac tekucina s dodatnim kapacitetom od 700ml za ozbiljnije slucajnosti. Moguce pranje u perilici posuda. Jednostavan pristup i odvajanje odozdo.
– Cjelokupan kapacitet sakupljanja od 900ml (200ml + 700ml).
– Vodonepropustan sustav ventilatora.
Djelotvornost ventilacijskog sustava:
– Djelotvornost odvodenja zraka putem kanala (u skladu s EN 61591): min. normalna postavka154 m3/h, maks. normalna postavka500 m3/h, maks. postavka Boost-/Intensive622 m3/h.
– Djelotvornost odvodenja kod ponovnog kruženja zraka (u skladu s EN 61591): min. normalna postavka150, maks. normalna postavka500, maks. Postavka Boost-/Intensive615.
– Razina buke kod odvodenja zraka putem kanala (Razina zvucne snage u skladu s EN 60704-3): min. normalna postavka42re 1 pW, maks. normalna postavka69re 1 pW, maks. postavka Boost-/Intensive74 re 1 pW.
– Razina buke kod ponovnog kruženja zraka (Razina zvucne snage u skladu s EN 60704-3): min. normalna postavka41re 1 pW, maks. normalna postavka68re 1 pW, maks. postavka Boost-/Intensive72 re 1 pW.
– Ucinkovitost filtra za masnocu (u skladu s EN 61591)94 %.
Svi podaci o djelotvornosti privreeni su i temelje na zadnjim rezultatima ispitivanja s naprednim prototipovima i bit ce ažurirani nakon ispitivanja konacnih proizvoda.
Podaci o potrošnji i energetskoj ucinkovitosti (u skladu s Odredbom (EU) br. 65/2014):
– Razred energetske ucinkovitosti:B (u rasponu razreda energetske ucinkovitosti od A+++ do D).
– Razred iskorištenja dinamike fluida:A .
-Prosjecna godišnja potrošnja:57 .
– Razred ucinkovitosti filtracije masnoca:B .
– Min. normalna postvka i maks. normalna postavka buke:42&69.
2 x 2 baterija izravno integriranih, visoko ucinkovitih filtara za mirise cleanAir (u konfiguraciji s kruženjem zraka).
– Optimizirana ucinkovitost smanjenja mirisa za kuhanje jela s kompleksnim molekulama mirisa (npr. ribe).
– Velika površina filtra s visokim sposobnostima smanjenja mirisa.
– Životni vijek od 360 sati kuhanja (neregenerativan).
– Filtri niske razine buke s optimiziranom psihoakustikom.
– Jednostavan pristup i uklanjanje odozgo.
– Upozorenja o zasicenosti filtra za mirise cleanAir putem obavijesti na korisnickom sucelju i putem aplikacije Home Connect s prikladnom mogucnošcu ponavljanja narudže nadopune (nadopuna za komplet filtara cleanAir HEZ9VRCR0).

Za konfiguraciju s odvodenjem zraka putem kanala: 2 x 2 baterija uzravno integriranih, visoko ucinkovitih akustickih filtara niske razine buke za znanto niže razine buke i poboljšanu psihoakustiku.

Napomene o planiranju i instalaciji
Prikladna za konfiguracije s odvodenjem zraka putem kanala ili ponovnim kruženjem zraka (uklj. raznovrsne nacine programske opreme). Odgovarajuca obavezna potrebna dodatna oprema za instalaciju:
Prijedlozi za planiranje:
– Instalacija je moguca i u otoku kao i za konfiguracije na zidu.
– Proizvod je u skladu s Ispitnom metodom s iglicastim plamenom (u skladu s IEC 60695-5-11), razredom zapaljivosti V2 (u skladu s UL94) i razredom gradevnog materijala B1 (DIN 4102-1). Pocetni komplet HEZ9VRUD0 za kruženje zraka bez kanala takoder je u skladu s tim standardima.
– Maksimalna dubina uranjanja je 223mm ispod stakla za uredaje postavljene gore i 227mm za uredaje postavljene u ravnini.
– Uredaj mora biti slobodno dostupan odozdo (npr. za pristup donjem sigurnosnom sakupljacu tekucine).
– S integriranim ventilacijskim sustavom za prozracivanje nije potrebno postavljanje lažnog poda ispod površine za kuhanje. Mora biti moguce ukloniti ladice i/ili police u podnoj jedinici. Moguce je zadržati stražnju plocu podne jedinice – potreban je samo izrez za odvod zraka (položaj i velicinu moguce je naci u uputama za postavljanje).
– Za pocetni komplet „Plug ‘n Play“ HEZ9VRUD0 za kruženje zraka bez kanala potreban je okomiti otvor od min. 25mm iza stražnje ploce pokucstva. Prijedlog za idealnu ucinkovitost je 50mm.
– Minimalna debljina radne površine je 16mm za uredaje postavljene gore i za uredaje postavljene u ravnini u standardnom sustavu instalacije. Instalacija u tanjim radnim površinama moguca je s rezervnim dijelom: sadržaj 626792.
– Cjelokupna težina uredaja je 26kg – nosivost i stabilnost, posebice kod jako tankih radnih površina, mora se poduprijeti upotrebom prikladnih struktura. Kod cjelokupne je težine uredaja i radne površene potrebno uzeti u obzir specifikacije strukturalne cjelovitosti proizvodaca.
– Pocetni komplet „Plug ‘n Play“ HEZ9VRUD0 za kruženje zraka bez kanala omogucava jednostanvne i brze instalacije koje se mogu planirati za sve dubine radne površine =60cm. Za instalacije s kanalina – u odvodenju zraka s kanalom (HEZ9VEDU0), kao i potpunom ili djelomicnom ovodenju putem kanala (HEZ9VRPD0) – potrebna je dubina radne površine =70cm.
– Za instalacije s djelomicnim odvodenjem zraka putem kanala i kruženjem zraka bez kanala, u dijelu podnožja potreban je otvor s povratnim tokom od =400cm2. Otvor je moguce ostvariti putem izlaznih rešetki, lameliranih rešetki ili neupadljivo skracenih podnožja, ovisno o asortimanu proizvodaca kuhinjskog pokucstva.
– Odvodu za zrak na stražnoj strani uredaja moguce je izravno pristupiti s muškim elementom za ravne cijevi (DN 150).
– Ventilator otporan na pad tlaka dozvoljava dulje i kompleksnije kanale do 8m s tri pregiba od 90°, a i dalje zadržava ucinkovitost.
– Prilikom instalacije ventilacijske nape s odvodenjem zraka putem kanala i kamina s dimnjakom, elektricnom je vodu za napajanje uredaja potreban prikladan sigurnosni prekidac. To nije potrebno za konfiguracije s kruženjem zraka.
– U konfiguraciji s odvodenjem zraka putem kanala, potrebno je postaviti jednosmjernu klapnu (ili povratnu klapnu) s maksimalnim otvornim tlakom od 65Pa.
– HEZ9VEDU0 za odvodenje zraka putem kanala
– HEZ9VRPD0 za kruženje zraka potpuno putem kanala ili djelomicno putem kanala s filtrima za mirise cleanAir. Pocetni komplet HEZ9VRUD0 za kruženje zraka bez kanala filtrima za mirise cleanAir.
– Automatsko ukljucivanje ventilacijskom sustava prilikom upotrebe zone za kuhanje.
– Na temelju senzora i na temelju ploce za kuhanje, potpuno automatska prilagodba razina snage putem naprednog algoritma za najvišu ucinkovitost.
– 3 moguce razine osjetljivosti algoritma za najvišu ucinkovitost (posvecene niskoj razini buke, ravnoteži i djelotvornosti).
– Automatsko zakašnjenje iskljucenja nakon kuhanja za uklanjanje preostalih mirisa nakon kuhanja (na specificnoj, izuzetno tihoj razini buke, 12min kod odvodenja zraka putem kanala, 30min kod ponovnog kruženja zraka, moguce rucno iskljucivanje).
– Moguc rucni nadzor putem dvostrukogDirectSelect Premium: izravan, jednostavan odabir željene zone kuhanja, snage i dodatnih funkcija.
– Prirucno uklanjanje jedinice jednom rukom putem lebdece staklo-keramicke rucke.
-Integrirani, opsežni, visoko ucinkoviti filtri za masnocu od nehrdajuceg celika s 12 slojeva za filtraciju i crnim pokrivnim slojem za poboljšanu estetsku integraciju. Uckinovitost filtracije masnoca od94 %.
– Svi su dijelovi jedinice jednostavni za cišcenje, potpuno prikladni za perilicu posuda i otporni na toplinu.
– (Gornja) jedinica za sakupljanje tekucina kapaciteta od 200 ml za uobicajena slucajna prolijevanja ili kondenzaciju prilikom kuhanja.
– Snažan drenažni sustav za prolijevanja više od 200ml tekucina
– Sigurnosni sakupljac tekucina s dodatnim kapacitetom od 700ml za ozbiljnije slucajnosti. Moguce pranje u perilici posuda. Jednostavan pristup i odvajanje odozdo.
– Cjelokupan kapacitet sakupljanja od 900ml (200ml + 700ml).
– Vodonepropustan sustav ventilatora.
– Djelotvornost odvodenja zraka putem kanala (u skladu s EN 61591): min. normalna postavka154, maks. normalna postavka500, maks. postavka Boost-/Intensive622.
– Djelotvornost odvodenja kod kruženja zraka (u skladu s EN 61591): min. normalna postavka150, maks. normalna postavka500, maks. Postavka Boost-/Intensive615.
– Razina buke kod odvodenja zraka putem kanala (Razina zvucne snage u skladu s EN 60704-3): min. normalna postavka42 re 1 pW, maks. normalna postavka69 re 1 pW, maks. postavka Boost-/Intensive74 re 1 pW.
– Razina buke kod ponovnog kruženja zraka (Razina zvucne snage u skladu s EN 60704-3): min. normalna postavka41 re 1 pW, maks. normalna postavka68 re 1 pW, maks. postavka Boost-/Intensive72 re 1 pW.
– Ucinkovitost filtra za masnocu (u skladu s EN 61591)94 %.
Svi podaci o djelotvornosti privreeni su i temelje na zadnjim rezultatima ispitivanja s naprednim prototipovima i bit ce ažurirani nakon ispitivanja konacnih proizvoda.
– Razred energetske ucinkovitosti:B(u rasponu razreda energetske ucinkovitosti od A+++ do D).
– Razred iskorištenja dinamike fluida:A.
-Prosjecna godišnja potrošnja:57.
– Razred ucinkovitosti filtracije masnoca:B.
– Min. normalna postvka i maks. normalna postavka buke:42 &69.
– Optimizirana ucinkovitost smanjenja mirisa za kuhanje jela s kompleksnim molekulama mirisa (npr. ribe).
– Velika površina filtra s visokim sposobnostima smanjenja mirisa.
– Životni vijek od 360 sati kuhanja (neregenerativan).
– Filtri niske razine buke s optimiziranom psihoakustikom.
– Jednostavan pristup i uklanjanje odozgo.
– Upozorenja o zasicenosti filtra za mirise cleanAir putem obavijesti na korisnickom sucelju i putem aplikacije Home Connect s prikladnom mogucnošcu ponavljanja narudže nadopune (nadopuna za komplet filtara cleanAir HEZ9VRCR0).
Za konfiguraciju s odvodenjem zraka putem kanala: 2 x 2 baterija uzravno integriranih, visoko ucinkovitih akustickih filtara niske razine buke za znanto niže razine buke i poboljšanu psihoakustiku.
– HEZ9VEDU0 za odvodenje zraka putem kanala.
– HEZ9VRPD0 za kruženje zraka potpuno putem kanala ili djelomicno putem kanala s filtrima za mirise cleanAir. Pocetni komplet HEZ9VRUD0 za kruženje zraka bez kanala filtrima za mirise cleanAir.
-Instalacija je moguca i u otoku kao i za konfiguracije na zidu.
– Proizvod je u skladu s Ispitnom metodom s iglicastim plamenom (u skladu s IEC 60695-5-11), razredom zapaljivosti V2 (u skladu s UL94) i razredom gradevnog materijala B1 (DIN 4102-1). Pocetni komplet HEZ9VRUD0 za kruženje zraka bez kanala takoder je u skladu s tim standardima.
– Maksimalna dubina uranjanja je 223mm ispod stakla za uredaje postavljene gore i 227mm za uredaje postavljene u ravnini.
– Uredaj mora biti slobodno dostupan odozdo (npr. za pristup donjem sigurnosnom sakupljacu tekucine).
– S integriranim ventilacijskim sustavom za prozracivanje nije potrebno postavljanje lažnog poda ispod površine za kuhanje. Mora biti moguce ukloniti ladice i/ili police u podnoj jedinici. Moguce je zadržati stražnju plocu podne jedinice – potreban je samo izrez za odvod zraka (položaj i velicinu moguce je naci u uputama za postavljanje).
– Za pocetni komplet „Plug ‘n Play“ HEZ9VRUD0 za kruženje zraka bez kanala potreban je okomiti otvor od min. 25mm iza stražnje ploce pokucstva. Prijedlog za idealnu ucinkovitost je 50mm.
– Minimalna debljina radne površine je 16mm za uredaje postavljene gore i za uredaje postavljene u ravnini u standardnom sustavu instalacije. Instalacija u tanjim radnim površinama moguca je s rezervnim dijelom: sadržaj 626792.
-Cjelokupna težina uredaja je 26kg – nosivost i stabilnost, posebice kod jako tankih radnih površina, mora se poduprijeti upotrebom prikladnih struktura. Kod cjelokupne je težine uredaja i radne površene potrebno uzeti u obzir specifikacije strukturalne cjelovitosti proizvodaca.
– Pocetni komplet „Plug ‘n Play“ HEZ9VRUD0 za kruženje zraka bez kanala omogucava jednostanvne i brze instalacije koje se mogu planirati za sve dubine radne površine =60cm. Za instalacije s kanalina – u odvodenju zraka s kanalom (HEZ9VEDU0), kao i potpunom ili djelomicnom ovodenju putem kanala (HEZ9VRPD0) – potrebna je dubina radne površine =70cm.
– Za instalacije s djelomicnim odvodenjem zraka putem kanala i kruženjem zraka bez kanala, u dijelu podnožja potreban je otvor s povratnim tokom od =400cm2. Otvor je moguce ostvariti putem izlaznih rešetki, lameliranih rešetki ili neupadljivo skracenih podnožja, ovisno o asortimanu proizvodaca kuhinjskog pokucstva.
– Odvodu za zrak na stražnoj strani uredaja moguce je izravno pristupiti s muškim elementom za ravne cijevi (DN 150).
-Ventilator otporan na pad tlaka dozvoljava dulje i kompleksnije kanale do 8m s tri pregiba od 90°, a i dalje zadržava ucinkovitost.
– Prilikom instalacije ventilacijske nape s odvodenjem zraka putem kanala i kamina s dimnjakom, elektricnom je vodu za napajanje uredaja potreban prikladan sigurnosni prekidac. To nije potrebno za konfiguracije s kruženjem zraka
– U konfiguraciji s odvodenjem zraka putem kanala, potrebno je postaviti jednosmjernu klapnu (ili povratnu klapnu) s maksimalnim otvornim tlakom od 65Pa.