Brend: Metalac

Metalac expres lonac 5l

215,00 KM

U cijenu je uključen PDV
SKU: 29374 Kategorija:

Opis

Promjer (cm): 24
Zapremina (l): 5
Visina (mm): 125
Materijal: Inox
Sa poklopcem
Boja: Inox
Održavanje: Ručno i strojno pranje

 

Ekspres lonac METINOX napravljen je od visoko kvalitetnog nehrđajućeg čelika 18/10, lako se čisti i održava i vijek mu je skoro neograničen. Ima akutermalno dno debljine 8mm koji je odličan akumulator topline. Anatomske ručice, modernog dizajna, omogućuju komfornost i sigurnost pri rukovanju. Radni ventil je težinski, što ga čini sigurnim i dugotrajnim, a postavljen je u centru kupole poklopca gdje je najmjerodavniji tlak. Vanjska površina lonca je visoko polirana, a unutrašnjost je matirana. Ekspres lonac je izrađen prema europskom standardu EN12778.
Višestruka sigurnost ima četiri sistema zaštite čime se omogućava sigurno i brzo pripremanje hrane:
a) Ventil za otpuštanje tlaka/otpusni ventil – osigurava da se ne prekorači maksimalni radni tlak u loncu, koji je dozvoljen prema međunarodnim propisima. Ventil je ugrađen u sistem za otpuštanje tlaka u loncu (ispod ručice sa dugmetom).
b) Radni ventil – težinski ventil (aktivira se kada tlak u loncu nadvlada težinu ventila) koji je postavljen na sredini poklopca i ima zadatak da ispušta višak pare iz lonca kada je postignuta max temperatura i tlak kuhanja. Početak izlaženja pare, nakon čega slijedi pištanje (kroz otvore sa strane) ovog ventila, je i početak kuhanja hrane, tako da se od ovog trenutka mjeri vrijeme kuhanja.
c) Sigurnosni ventil – ovaj ventil se aktivira u neželjenom slučaju kada nisu u funkciji radni i otpusni ventil. Ako se to dogodi, on omogućava prolaz suvišnog tlaka kroz bočne otvore uređaja za apsorpciju topline.
d) Sigurnosni otvor (sa strane poklopca) – u najgorem slučaju, kada sva tri ventila nisu u funkciji, tlak u posudi će rasti do određenog trenutka (p = 3bar). Kada se to dogodi, tlak u loncu će pomaknuti silikonsku brtvu prema dole i otvoriti sigurnosni otvor, tako da će višak pare nesmetano izići van. Zbog toga lonac treba uvijek postaviti tako da sigurnosni otvor bude suprotno od rukovaoca. Na ovaj način je osigurana maksimalna sigurnost za rukovaoca.
Otvaranje i zatvaranje ekspres lonca:
a) Sigurno zatvaranje ekspres lonca – zatvaranje poklopca se vrši preko bajonetnog sustava (peraja na loncu i savijeni dijelovi na poklopcu) koji je među najsigurnijim sustavima na tržištu.
b) Sigurnosni sistem za otvaranje – ovaj sustav sprječava otvaranje spremnika sve dok se ventil za ispuštanje ne aktivira za oslobađanje tlaka u loncu.