Brend: Gorenje

Gorenje sušilica DNE8B

889,00 KM

U cijenu je uključen PDV

Opis

Energetski razred B
Razred kondenzacijske učinkovitosti Razred kondenzacijske učinkovitosti A
Boja Bijela
Učinkovitost
Punjenje za sušenje Kapacitet 8 kg
Vrata 35 cm
Ugao otvaranja vrata 180 °
Reverzibilno okretanje bubnja Yes
Direktni odvod kondenzata AutoDrain AutoDrain – mogućnost direktnog odvoda kondenzata
Upravljanje
Vlastite postavke za sve programe Yes
Odgoda početka rada StartDelay odgoda početka sušenja
Vrsta displeja LED displej
Tipke Start/Pauza
Programi
Broj programa sušenja 16 programa
Odabir vremenskog trajanja sušenja (30, 60, 90 min) Postepeno podešavanje
Funkcije
Podešavanje razine sušenja Yes
Niža temperatura sušenja Yes
Sistem protiv gužvanja – AntiCrease AntiCrease – sistem protiv gužvanja
Načini sušenja Yes
Karakteristike
Zvučni signal Yes
Jednostavan interfejs Yes
Jednostavno čišćenje filtera Yes
Posuda za kondenzat je puna Upozorenje na punu posudu za kondenzat
Prikaz preostalog vremena rada Yes
Senzor vlažnosti Yes
Sigurnost i trajnost
Zaključavanje programa – zaštita djece (CDP) Yes
Vrsta kade Bubanj od pocinčanog lima
Tehnički podaci
Nivo buke 65 dB
Potrošnja energije kWh/god. 561 kWh
Dimenzije aparata (ŠxVxD) 60 × 85 × 62,5 cm
Dimenzije aparata u ambalaži (ŠxVxD) 64 × 87 × 69 cm
Masa aparata 40 kg
Bruto težina aparata 41,9 kg
Potrošnja u režimu mirovanja 0,5 W
Priključna snaga 2.700 w
Osigurač 16 A
NatureDry
Najbolji način sušenja rublja je naravno sušenje u prirodi na svježem zraku, a mi smo kreirali program koji upravo imitira takvo sušenje. Specijalna i patentirana tehnologija sa dodatnim seznzorom za temperaturu omogućava sušenje svih vrsta rublja, čak i osjetljivog, poput vune ili sportske odjeće.
Fast89′
Da li ste u konstantnoj žurbi bez imalo slobodnog vremena za stvari koje trebate da uradite? Gorenje mašina za sušenje rublja sa karakteristikom Fast 89′ je dizajnirana upravo iz ovih razloga. Ovaj program značajno smanjuje vrijeme sušenja u svega 89 minuta. Ova Gorenje mašina za sušenje rublja omogućava savršeno iskustvo sušenja bez stresa uz uštedu vašeg vremena.
GentleDry
Za temperaturno osjetljivo rublje, specijalni program će se pobrinuti za željeni nivo sušenja pri nižim temperaturama.
Kondenzacijski razred A
U svakom ciklusu sušenja WaveActive mašina za sušenje rublja kondenzuje impresivnih 90% vlage iz rublja, osiguravajući potpunu osušenost vašeg rublja i eliminišući problem viška vlage u vašem domu. To znači da će u vaš dom biti ispušteno 55 litara vode godišnje manje, u usporedbi sa mašinama za sušenje koje imaju B razred kondenzacije.
Jednostavan interfejs
Jednostavan za korištenje interfejs sa centralno pozicioniranim gumbom za odabir programa omogućava vam da započnete sušenje u samo 3 jednostavna koraka: uključite mašinu za sušenje rublja, odaberite program i pritisnite start! Bez dodatnih podmenija za odabir dodatnih funkcija i postavki, ali svakako, možete odabrati bilo koju od dodatnih postavki na velikom ekranu za upravljanje na dodir, kako bi osigurali da će vaše rublje biti osušena baš onako kako vi želite.
Načini sušenja
Naša tehnologija se brine da sve vrste tkanina budu osušene na najbolji mogući način uz optimalnu kombinaciju temperature, rotacije bubnja i vremena. Ova podešenja se mogu dodatno prilagoditi različitim načinima sušenja, koji vam omogućavaju da pronađete odgovarajuću kombinaciju za vaše trenutne potrebe.
AirRefresh
Specijalni program osvježavanja za osvježavanje vašeg rublja poslije sportskih aktivnosti ili poslije večere. Svjež zrak pomaže u odstranjivanju neprijatnih mirisa, hrane i duhanskog dima. U samo 30 minuta vaše rublje će biti spremno za nošenje i skoro svježe kao da je bilo upravo oprano.
Sportski program
Osjetljiva sportska odjeća i druge slične tkanine zahtijevaju specijalan tretman. Iz tog razloga razvijen je program specijaliziran za sušenje stvari koje se inače ne bi mogle sušiti u mašinama za sušenje rublja.
Posteljina
Sušenje velikih plahti i posteljine u mašini za sušenje može rezultirati sa velikim zapetljanim čvorom u vašoj mašini. Program posteljine s pažljivo osmišljenim algoritmom i rotacijom bubnja u oba smjera sprječava uvrtanje rublja i osigurava odlične rezultate sušenja.
Baby
Ponekad malena dječija odjeća može ostati malo vlažna i nakon završetka ciklusa sušenja. Ovaj specijalni program osmišljen je kako bi svaki komadić odjeće bio savršeno suh uz što manje nabora.
StartDelay
Program koji pokreće proces sušenja unaprijed i ostavlja mašinu za sušenje rublja da radi kada je to potrebno, naprimjer kada je električna energija jeftinija. Rublje će biti osušeno do prethodno podešenog nivoa i spremno za peglanje ili pohranjivanje u ormar.
StableTech
Ove specijalne stranice minimiziraju vibracije na mašini za sušenje rublja, smanjuju buku tokom procesa sušenja i stabilizuju mašinu.
Glatka vrata
Velika vrata, izrađena iz jednog dijela plastike bez šarafa, osiguravju stabilnost te sprječavaju dosadno škripanje. Otvaraju se u potpunosti do 180 stepeni, tako da pražnjenje i punjenje bubnja ne može biti jednostavnije.
AutoDrain
Kondenzacijske mašine za sušenje rublja sa AutoDrain crijevom se mogu povezati na odvodni sistem, kako bi vas poštedjele ručnog pražnjenja posude sa kondenzatom.
ChildLock
Upravljačka ploča se može zaključati pritiskom određene kombinacije tipki, kako bi sprječili djecu da koriste aparat ako vi niste u blizini ili kako bi se spriječilo nenamjerno mijenjanje postavki.
SoftSound
WaveActive mašine za sušenje rublja nisu nježne samo prema vašem rublju, nego i prema vašim ušima. Prigušeni tonovi nježno će vam dati informaciju o funkcijama i programima koje ste izabrali.
Senzorsko sušenje
Napredna senzorska tehnologija automatski kontroliše proces sušenja rublja u skladu sa odabranim programom, vrsti rublja i željenoj razini suhoće rublja. Senzori će zaustaviti proces sušenja kada rublje dosegne zadanu razinu, kako se ne bi presušilo.