Brend: Indesit

Indesit staklokeramički štednjak I6VSH(W)

599,00 KM

U cijenu je uključen PDV
SKU: 25172- Kategorije: ,

Opis

Indesit staklokeramički štednjak I6VSH(W); Tip štednjaka: Staklo-keramički; Zapremina rerne: 63 l; Dimenzije rerne (ŠxVxD): 43.5 x 32 x 39.5 cm; Broj ukupnih zona za kuhanje: 4; Ventilator: Ne; Maksimalna snaga keramičke ploče za pečenje: 6200 W; Keramičke ploče za kuhanje: prednja lijevo 1700 W, Zadnja lijevo 1200 W, Zadnja desno 2100 W, Prednja desno 1200 wW; Načini pečenja: Mod prenosa toplote (Pite, kolači, janjetinja, lazanje, pečeno meso), Mod za pečenje kolača (Pite, voćni kolači, kroasani), Mod zagrijavanja gornjeg dijela pećnice, Roštilj (Biftek, kotleti, pljeskavice, riba, fileti, tostirani sendviči);  Vodilice za klizne rešetke; Termostat; Svjetlo pećnice; Energetska klasa: B; Dimenzije (ŠxVxD): 59.5 x 85 x 64 cm; Boja: Bijela;

Garancija: 2+3 godine (2*godine redovne + 3 godine dodatne garancije ostvarujete uz registraciju na web stranici www.garancijabih.com Rok za registraciju je 30 dana od datuma kupovine).

Načini pečenja:

  • Mod prenosa toplote – Kod ove postavke uključuju se gornji i donji grijač. Ovo je klasični tip pećnice koji je usavršen izvanrednom raspodjelom toplote i smanjenom potrošnjom energije. Pećnicu sa prenosom toplote još nije nadmašio niti jedan model kada je riječ o spremanju jela sa nekoliko sastojaka. Sjajni rezultati ostvareni su i kod pripremanja jela sa teletinom ili govedinom koja se dugo kuhaju i zahtijevaju mariniranje ili dodatnu tekućinu. Bez konkurencije to je najbolji način za pečenje kolača, voća i spremanje složenaca koji se peku u pećnici.
  •  Mod za pečenje kolača – Kod ove postavke uključuje se donji grijač. Idealan je za pečenje i spremanje delikatne hrane – posebno kolača čije tijesto se diže jer toplota koja dolazi od donjeg grijača pomaže u procesu kvasanja.
  • Mod zagrijavanja gornjeg dijela pećnice – Kod ove postavke uključuje se središnji dio gornjeg grijača. Visoka i izravna temperatura roštilja preporučuju se za hranu koja zahtijeva visoku temperaturu  na površini (teleći i goveđi odresci, filet mignon i ramstek). Ovaj način pečenja koristi ograničenu količinu energije i idealan je za pečenje manjih količina na roštilju.
  • Roštilj – Iznimno visoka i izravna temperatura roštilja omogućava stvaranje korice na površini mesa i pečenja dok sokovi ostaju unutra i tako ga čine mekanim. Roštilje se preporučuje za jela koja zahtijevaju visoku temperaturu na površini: goveđi odresci, teletina, hamburgeri, fileti i slično.

Jačina kuhanja ringli:
0 – Isključeno
1 – Kuhanje povrća i ribe
2 – Kuhanje krompira (na pari) i supa
3 – Kuhanje veće količine hrane
4 – Pečenje (srednje)
5 – Pečenje (jače)
6 – Brzo kuhanje