Brend: Gorenje

Gorenje štednjak EC 6141 WC

899,00 KM

U cijenu je uključen PDV
Kategorije: ,

Opis

Karakteristike
Oblik HomeMade Plus
Pećnica, odsada još prostranija, ima zaobljeni oblik koji je nalik tradicionalnim pećima na drva. To omogućava optimalnu cirkulaciju zraka koji u potpunosti obuhvaća hranu kako bi postala nježna i sočna iznutra, a nevjerojatno hrskava izvana. Zrak je još bolje raspoređen u 71-litrenoj šupljini s udubljenim stranama, što smanjuje pojavu da na nekim dijelovima nema zagrijavanja. Posebna dinamika cirkulacije zraka pruža izvrsne uslove za profesionalno kuhanje na jednom ili nekoliko rešetki istovremeno.
SilverMatte
Kvalitet emajla i vrsta su izuzetno važni za pećnicu i njen rad. SilverMatte je izuzetno otporan i snažan materijal koji može izdržati ekstremno visoke temperature. Bez mikro pora, prekriva površinu unutar pećnice i posuda za pečenje, što ih čini otpornima na najviše temperature. Trostruki sloj unutrašnjeg dijela podržava temperaturnu refleksiju i omogućava dodatnu izolaciju. Zbog toga, unutrašnjost pećnice ostaje sterilna i sigurna.
AquaClean
Zahvaljujući potpuno novom emajlu u svim linijama novih Gorenje pećnica, AquaClean funkcija je značajno poboljšana. AquaClean nudi odličnu pomoć u čišćenju unutrašnjosti pećnice. Sve što je potrebno jeste da sipate pola litra vode u posudu za pečenje i uključite AquaClean funkciju nakon svakog pečenja. U samo 30 minuta, rezultati su vidljivi na čitavoj površini i na posudama za pečenje. Mrlje i masnoća će omekšati i mogu se obrisati mnogo jednostavnije, kako bi pećnica ostala čista.
BigSpace
Nova generacija Gorenje pećnica ima skriveni oblik gornjeg dijela. Sada optimizirani protok zraka kruži unutar pećnice, potpuno slobodno. U svojih 67 litara korisnog kapaciteta Gorenje pećnice mogu smjestiti ćurku od 7 kg.
SuperSize
Još više prostrane pećnice omogućavaju kuhanje velikih količina hrane – ne samo zbog ravnomjerne cirkulacije vrućeg zraka na svim nivoima, nego i zbog 46 cm širokih posuda za pečenje koje se mogu koristiti u standardnim i kompaktnim pećnicama. Inovativna rješenja omogućavaju da se velika unutrašnjost pećnice i širina potpuno iskoristi. Više je mjesta na svakoj posudi za pečenje, a superiorna tehnologija će se pobrinuti da hrana bude pečena ravnomjerno na svim nivoima.
PerfectGrill
Najbolji rezultati pečenja postižu se uz pomoć kombinacije većih grijača, i manjih koji su pozicionirani unutar većih. Pametno postavljanje grijača omogućava optimalno raspoređivanje toplote i pruža najbolje rezultate pečenja svaki put, pa će hrana biti hrskava spolja i sočna iznutra. Varijabilna kombinacija grijača znači da se prema potrebi može koristiti spoljni ili unutrašnji grijač, ili oba istovremeno.
Specifikacije
Energetski razred A
Materijal/boja upravljačke ploče Lakirani metal
Boja Bijela
Boja ručke Bijela
Materijal vrata Staklo
Držač vrata Klasični držač vrata
Učinkovitost
Upotrebljivi obim pećnice 71 l
Veličina pećnice Najveća upotrebljiva površina pečenja
Veličina najveće posude za pečenje 1.316 cm²
HomeMade Plus kaminski oblik pećnice Yes
PerfectGrill Yes
Upravljanje
Oblik dugmadi Ergonomska dugmad
Štednjak
Vrsta ploče Staklokeramička ploča
Površina za kuhanje
Broj površina za kuhanje 3 HiLight površine za kuhanje + 1 dvokružna HiLight površina za kuhanje lijevo sprijeda: Ø 21/12 cm, 2.2 kW, desno sprijeda: Ø 14.5 cm, 1.2 kW, lijevo straga: Ø 14.5 cm, 1.2 kW, desno straga: Ø 18 cm, 1.8 kW
Pećnica
Vrsta pećnice Multisistemska pećnica BigSpace – 71 l
Načini zagrijavanja
Načini zagrijavanja Donji i gornji grijač, Konvencionalna sa ventilatorom, Infra grijač, Infra grijač i ventilator, Gornji grijač i ventilator, Mali infra grijač, Odmrzavanje, Aqua Clean, StayWarm
Karakteristike
Osvjetljenje pećnice Osvjetljenje
Oprema
Vodilice ladica Klasične vodilice ladica
1 plitka emajlirana posuda za pečenje Yes
1 duboka emajlirana posuda za pečenje Yes
Rešetka za pećnicu Mrežna rešetka
1x žičane vodilice Yes
Jednostavno čišćenje
Čišćenje s AquaClean funkcijom Yes
SilverMatte Yes
Sigurnosni sistem
Signalizacija preostale topline Signalizacija preostale toplote
Termoelektrični osigurač za automatsko isključivanje Yes
Temperatura vrata pećnice Dvostruko zastakljena vrata pećnice s jednostrukom temperaturnom refleksijom (CompactDoor)
Tehničke karakteristikie/Dimenzije
Potrošnja 0,81 kWh (ventilatorska), 0,94 kWh (konvencionalna)
Dimenzije aparata (ŠxVxD) 60 × 85 × 60 cm
Dimenzije aparata u ambalaži (ŠxVxD) 67,6 × 96 × 71,9 cm
Masa aparata 44,3 kg
Bruto težina aparata 49,3 kg
Priključna snaga 9.100 w
Kod proizvoda 593997
EAN kod 3838782023842