Brend: Gorenje

Gorenje perilica rublja WA 84CS

969,00 KM

U cijenu je uključen PDV

Opis

Općenito

Vrsta uređaja-Perilica rublja
Energetski razred-B
Učinak centrifuge-B
Razina buke centrifugiranje dB(A)-76
Boja-Bijela
Vrata-Dvostruka
StableTech bočne stranice-Da

Učinkovitost

Punjenje-8 kg
Volumen bubnja-54 l
Broj okretaja 1/1-1400 okr/min
Broj okretaja 1/2-1400 okr/min
Broj okretaja 1/4-1400 okr/min
WaveActive bubanj-Da
Motor-Inverter PowerDrive motor
Rezervoar za vodu-Ne
Vrijeme trajanja programa (osjetljivo 30/40 ° C)-67 min
Vrijeme trajanja programa 40 ° C-195 min
Trajanje Eco programa-200 min
Vrijeme trajanja programa 90/95 °C-218 min
Potrošnja vode (osjetljivo 30/40 ° C)-45 l
Potrošnja vode (pamuk 40 °C)-54 l
Potrošnja vode (pamuk 90/95 °C)-75 l
Potrošnja vode (vuna30 °C)-45 l
Potrošnja vode na ciklus-43 l
Potrošnja energije – normalni program0.49 kWh
Potrošnja energije na 100 ciklusa-49 kWh

Upravljanje

Tip zaslona-LED zaslon
Odgoda početka rada-Da
GreenGuide-Da
Jednostavno sučelje-Da
Osvjetljenje bubnja-Ne
Gumb za početak pranja-Start/Pauza/Stop

Programi

Broj programa-14
Osnovni programi-Pamuk
Vuna/ručno pranje-Mix/sintetika
Posebni programi pranja
Eco 40–60 °C
PowerWash 59′
SteamRefresh osvježavanje parom
Automatski program
Košulje
AllergyCare
Dodatni programi pranja
Centrifuga
Program za samočišćenje
Ispiranje/omekšavanje
WaveActive bubanj
Unikatni valoviti oblik bubnja u kombinaciji sa specijalnim valovitim 3D rebrom omekšava vlakna kako bi pružio najnježniji tretman za savršeno čisto rublje sa minimalnom količinom nabora.
SteamTech
Zaboravite omekšivač! Dodatan tretman parom na kraju odabranog programa pranja znatno će smanjiti nabore, neugodne mirise i bakterije. Vaše će rublje biti dubinski čisto, manje izborano i mekše.
Inverter PowerDrive motor
Ovaj tihi, ali veoma efikasan motor je dizajniran za dugi životni vijek vaše mašine za pranje rublja, štedeći energiju sa svakim ciklusom.
PowerWash 59`
Trebat će vam manje od sat vremena da operete vaše rublje, zahvaljujući ovom brzom i intenzivnom programu pranja pogodnom za polovično punjenje bubnja.
DoseAid
DoseAid će vam uvijek pomoći odrediti optimalnu dozu deterdženta za pranje, neovisno o količini rublja koju ste stavili u vašu mašinu za pranje, tako da možete biti bez brige da koristite deterdžent na najekonomičniji i zdrav način.
AutoWash
Ne možete se odlučiti koji program da odaberete? Samo odaberite AutoWash i vaša će mašina za pranje rublja odabrati najbolji program pranja za vaše rublje u bubnju. Možete biti bez brige, rublje će biti bezprijekorno čisto, bez obzira na materijal.
SteamRefresh
Ovaj jedinstveni program koristi parni generator kako bi proizveo velike količine pare, koja osvježava rublje i olakšava peglanje.
CottonSteam
CottonSteam funkcija je razvijena specifično za tretiranje pamučnog rublja koje može podnijeti visoke temperature i veli broj okretaja bubnja mašine.
MixSteam
Ako prilikom pranja kombinujete rublje različitih tkanina, uključujući sintetiku, MixSteam je pravi izbor za vas. S nižom temperaturom i brzinom obrtaja nježno će se brinuti za vaše omiljeno rublje.
ShirtSteam
Program ShirtsSteam prilagođen je specifičnim potrebama pranja košulja kako bi se osigurala iznimna čistoća, ali i znatno manje nabora što vam garantuje manje vremena provedenog peglajući košulje.
AllergySteam
Zaštitite svoju obitelj od alergija visokim intenzitetom pare, koji učinkovito uklanja alergene poput sitnih čestica prašine i grinja, bez oštećenja rublja.
Jednostavan interfejs
Upravljački interfejs jednostavan je za upotrebu, s centralno smještenim gumbom za odabir programa, a u svega tri jednostavna koraka možete pokrenuti proces pranja: uključite mašinu za pranje rublja, odaberite program i pritisnite start! Bez dodatnih podmenija za odabir dodatnih funkcija i postavki, ali svakako, možete odabrati bilo koju od dodatnih postavki na velikom ekranu za upravljanje na dodir, kako bi osigurali da će vaše rublje biti oprano baš onako kako vi želite.
EcoEye
Jednostavan za pročitati EcoEye indikator daje vam povratne informacije u realnom vremenu o tome koliko je efikasan odabrani program, te vam tako pomaže da štedite vodu i energiju.
AllergyCare
Antialergijski program koristi više temperature i dodatno ispiranje kako bi efikasno uklonio tragove deterdženta na tkanini. Alergeni, koji bi mogli izazvati neugodan osjećaj, uklonjeni su, a osjetljiva koža je zaštićena.
StableTech
Poboljšana stabilnost i značajno smanjene vibracije zahvaljujući StableTech bočnim i donjim panelima rezultiraju značajno nižom razinom buke čak i pri najvećim obrtajima centrifuge.
SterilTub
Korištenje deterdženta na nižim temperaturama može dovesti do idealnih uvjeta za razvoj bakterija koje u konačnici mogu izazvati neugodan miris vašeg rublja. SterilTub uklonit će sve bakterije u unutrašnjosti mašine za pranje rublja i osigurati da vaše rublje uvijek miriše svježe.
Glatka vrata
Velika vrata, izrađena od jednog komada plastike, bez dodatnih šarafa, osiguravaju stabilnost te sprječavaju dosadno škripanje. Otvaraju se u potpunosti do 180 stepeni, pa punjenje i pražnjenje bubnja ne može biti jednostavnije.
Načini pranja
Naša tehnologija će se pobrinuti da svaki tip tkanine bude opran na najbolji mogući način sa optimalnom kombinacijom temperature, količine vode, vremena ciklusa pranja, i brzinom centrifuge. Ova podešavanja se mogu dodatno prilagoditi različitim načinima pranja, što vam omogućava da pronađete odgovarajuće kombinacije prema vašim trenutnim potrebama.
ChildLock
Tokom pranja, vrata mašine ostaju zaključana, kako bi se čak i najupornija i znatiželjna djeca onemogućila da otvore vrata. Za dodatnu zaštitu, upravljačka ploča se može zaključati pritiskom određene kombinacije tipki, kako bi onemogućili neželjenu promjenu postavki.
SoftSound
WaveActive mašine za pranje rublja nisu nježne samo prema vašem rublju, nego i prema vašim ušima. Prigušeni tonovi nježno će vam dati informaciju o funkcijama i programima koje ste izabrali.
Četiri dubine
Malo kupatilo ili velike količine rublja, WaveActive mašine za pranje rublja su dizajnirane da se uklope u vaše specifične potrebe. Možete birati između četiri različite dubine: uski modeli (43 cm i 46,5 cm) imaju kapacitet punjenja od 6 ili 7 kg i modeli u punim dimenzijama (54,5 cm i 61 cm) sa kapacitetom punjenja do 10 kg.
JoggerDial
JoggerDial omogućava brz i jednostavan odabir programa. Zahvaljujući LED ekranu, odabrani program je lako vidljiv iz svih uglova i bez obzira na osvjetljenje prostora.